Met deze tips houd je je huid deze zomer beschermd en verzorgd!

Met deze tips houd je je huid deze zomer beschermd en verzorgd!

Het weer werkt misschien nog niet mee, maar het is toch echt zo; de zomer komt eraan! Terwijl we uitkijken naar de zonnige dagen, moeten we niet vergeten om onze huid wat extra liefde en aandacht te geven. Je wilt je huid natuurlijk zo goed mogelijk beschermen en verzorgen!

Wij hebben een paar tips en must-have producten voor je op een rijtje gezet voor deze zomer.

Smeren met zonnebrand

Zonnebrandcrème is onmisbaar in je dagelijkse verzorging, vooral in de zomer. Het beschermt je huid tegen de zonnestralen die schadelijk kunnen zijn. Er zijn twee soorten ultraviolette (UV) stralen: UVA en UVB. UVA-stralen kunnen je huid sneller doen verouderen en zorgen voor rimpels en lijntjes, terwijl UVB-stralen ervoor kunnen zorgen dat je huid verbrandt. Wanneer je langdurig blootgesteld bent aan deze stralen, kan het risico op huidkanker verhogen.

Door regelmatig zonnebrandcrème te gebruiken, help je deze risico’s te verminderen. Het werkt als een beschermend laagje dat je huid afschermt tegen de schadelijke effecten van de zon. Hierdoor blijft je huid niet alleen gezond, maar ziet het er ook langer jong uit. Dit wil je toch?! Dus... smeren maar!

Hoe kies je de juiste SPF?

De Sun Protection Factor (SPF) op een zonnebrandcrème geeft aan hoe goed het product de huid tegen UV-stralen beschermt. Weet jij nooit zo goed voor welke SPF je moet gaan? Wij zetten hieronder het verschil voor je op een rijtje:

  • SPF 15-30: Geschikt voor dagelijks gebruik als je meestal binnen bent maar soms naar buiten gaat. Deze beschermingsfactor is ook geschikt voor mensen met een donkerdere huid die minder snel verbrandt. Het blokkeert ongeveer 93% van de UVB-stralen.

  • SPF 30-50: Aanbevolen voor lichte tot gemiddelde blootstelling aan de zon. Deze factor is ideaal voor mensen met een lichtere huid die gemakkelijker verbrandt. SPF 30 blokkeert ongeveer 97% van UVB-stralen, terwijl SPF 50 ongeveer 98% blokkeert.

  • SPF 50+: Beste keuze voor mensen met een zeer lichte huid, mensen die aan huidkanker gerelateerde aandoeningen hebben, of wanneer je van plan bent langere tijd in de directe zon te zijn. Deze crèmes bieden de meest uitgebreide bescherming tegen de zon.

Welke SPF je ook op hebt, het is belangrijk om je zonnebrand elke twee uur, en meteen na het zwemmen of hevig zweten, opnieuw aan te brengen.

Handige beautyproducten voor de zomer

Met de zomer in aantocht, is het tijd om je beautycollectie een update te geven. Hieronder vind je een aantal producten die perfect zijn voor in de zomer!

Waterproof mascara

Niemand wil pandaogen na een duik in het zwembad of tijdens een zweetbreak op een zomerfestival. Een goede waterbestendige mascara zorgt ervoor dat je look de hele dag fris blijft.

BB cream met SPF

Een BB cream met SPF is een geweldige multitasker voor de zomer. Het geeft lichte dekking om je huidskleur te egaliseren terwijl het tegelijkertijd bescherming biedt tegen schadelijke zonnestralen. Het is lichter dan foundation, wat erg prettig is bij warm weer.

Hydraterende setting spray

Een setting spray kan helpen je make-up op zijn plaats te houden tijdens warme, vochtige dagen. Zoek naar sprays die hydraterende ingrediënten bevatten zoals hyaluronzuur of aloë vera om je huid gedurende de dag fris en gehydrateerd te houden.

Zonnebrandcrème voor het gezicht

Een specifieke gezichtszonnebrandcrème met SPF 30 of hoger is essentieel om je gezicht te beschermen tegen UV-straling zonder de poriën te verstoppen. Er zijn veel formules beschikbaar die ook onder make-up kunnen worden gedragen.

Verkoelende gezichtsnevel

Een verkoelende gezichtsnevel is perfect om mee te nemen in je tas. Het geeft niet alleen een verfrissende boost, maar veel formules bevatten ook kalmerende en hydraterende eigenschappen zoals rozenwater of groene thee.

Lippenbalsem met SPF

Je lippen kunnen ook verbranden in de zon, dus het is slim om een lipproduct te gebruiken dat SPF bevat. Er zijn veel gekleurde lippenbalsems die bescherming bieden en tegelijkertijd een mooi tintje geven.

Aftersun lotion

Na een dag in de zon is het belangrijk om je huid te kalmeren en te hydrateren. Een aftersun lotion of gel kan helpen om zonnebrand te verzachten en hydratatie te herstellen. Zoek naar producten met aloë vera of kalmerende kamille.

Verzorgingsroutine voor de zomer

In de zomer is je huidverzorgingsroutine vaak net iets anders door de hogere temperaturen en vochtigheid. Het is dan ook slim om je producten hierop af te stemmen!

Begin met een goede reiniger die niet alleen je make-up en zonnebrandcrème goed verwijdert, maar ook zweet en vuil van de dag aanpakt. Schakel dan over op een lichtere moisturizer om te voorkomen dat je huid te vet wordt, wat vaak gebeurt als het warm is. Een moisturizer op basis van gel of water is een goede keuze omdat deze snel wordt opgenomen en je huid fris laat aanvoelen zonder zwaar te zijn. Vergeet ook niet om minstens één keer per week je huid zachtjes te exfoliëren om je poriën schoon te houden.

Hydrateer, hydrateer, hydrateer

Goed gehydrateerd blijven is ontzettend belangrijk in de zomer, niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor je huid. Het is cruciaal om genoeg water te drinken; dit helpt niet alleen tegen de warmte, maar zorgt ook dat je huid mooi en elastisch blijft. Probeer elke dag minstens acht glazen water te drinken. Het is ook een goed idee om voedsel te eten dat veel water bevat, zoals komkommers, watermeloen en bessen. Deze helpen je niet alleen met hydrateren, maar zijn ook nog eens gezond.

Geef je huid daarnaast extra verzorging met hydraterende gezichtsmaskers of nachtcrèmes. Deze producten zijn speciaal ontworpen om je huid diep te voeden en te herstellen terwijl je slaapt.

Topkeuzes voor jouw zomertas

Breedspectrum Zonnebrandcrème SPF 50

Super voor die lange, luie dagen in het zonnetje. Blijft goed zitten, ook als je even een duik neemt of een zweetbreak hebt.

Nieuw moma-heart
Darphin Soleil Plaisir Face Spf50 50ml
(€ 35,15   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Bondi Sands Sunscreen Lotion SPF 50+ Fragrance Free 150ml
5%
(€ 16,14   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Verfrissende Zonnebrandspray

Handig voor snelle applicaties en top voor touch-ups tussendoor. Een spray die ook nog je huid hydrateert? Yes, please!

moma-vegan moma-heart
Payot Solaire Eau Fraiche Haute Protection Spf30 150ml
10%
(€ 32,98   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Bondi Sands Sunscreen Lotion SPF50+ Spray 200ml
5%
(€ 15,19   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Getinte Gezichtscrème SPF

Dubbele functie: beschermt en geeft je gezicht een egaal kleurtje. Scheelt weer een laag make-up in de warmte!

Diverse kleuren moma-heart
PUPA Milano Pupa Bb Cream Spf20 50ml
5%
(€ 20,85   incl. btw)
Levertijd 2 - 6 dagen
moma-vegan Nieuw moma-heart
Ahava Cc Cream Color Correction Spf30 30ml
(€ 46,90   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Lippenbalsem SPF 50+

Omdat je lippen ook wat zonliefde verdienen (en de hydratatie is mooi meegenomen).

moma-heart
Bondi Sands Sunscreen Lippen Balsem - Juicy Watermelon SPF 50+ 10gr
5%
(€ 7,59   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Bondi Sands Sunscreen Lippen Balsem - Strawberry SPF 50+ 10gr
5%
(€ 7,59   incl. btw)
Levertijd 2 - 6 dagen

Voorkom deze veelvoorkomende zomerse beautyfouten

De zomer kan een uitdaging zijn voor je schoonheidsroutine. Een veelgemaakte fout is het niet insmeren van plekken zoals je voeten, achter je handen en je oren. Wees grondig en vergeet deze gemakkelijk overgeslagen plekken niet!

Ook is het slim om je make-up aan te passen aan de zomerhitte. Gebruik waterbestendige make-up die bestand is tegen zweten en zwemmen, zodat je look de hele dag mooi blijft.

Een andere belangrijke tip is om je zonnebrandcrème regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of veel zweten. Zo blijft je huid goed beschermd tegen de zon en voorkom je dat je verbrandt. Zorg dat je altijd een tube bij de hand hebt!

Met deze tips en must-have producten ben je helemaal klaar voor de zomer! Enjoy the sun!

Deel deze blog