Dit zijn de feiten en fabels over nat haar!

Nat haar

Nat haar... er wordt veel over gezegd en iedereen wil zijn haar natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen, maar hoe doe je dat nou het beste als het nog nat is? Wij laten het je weten!

Cher heeft speciaal voor jou de feiten en fabels van nat haar opgesomd:

Dit zijn de feiten en fabels op een rijtje:

Feiten

  • Je haar is kwetsbaarder als het nat is.

Dat is zeker waar! Het is kwetsbaarder en breekbaarder dan droog haar, dus het is belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan.

  • Het is beter om het haar aan de lucht te drogen dan het te föhnen.

Wanneer je gebruik maakt van een föhn, maak je gebruik van hitte. Hitte kan ervoor zorgen dat het haar beschadigt, daarom is het beter voor het haar om het aan de lucht te laten drogen.

  • Het is beter om het haar niet gelijk op nat haar te föhnen.

Door het natte haar niet meteen te föhnen voorkom je de meeste hitte, dit komt omdat je de warme lucht van de föhn er minder lang op blaast. Dit is beter voor het haar, want minder hitte is minder beschadigend. (1+1=2!)

Fabels

  • Het is goed voor je haar om het nat op te laten drogen in een knot.

Dit is niet goed voor het haar, want het is een aanslag op het haar en je hebt een grotere kans dat het afbreekt. Ook kan het haar minder goed verdampen wanneer het in een knot zit, wat voor haaruitval kan zorgen.

  • Droog je haar goed met een handdoek.

Het is belangrijk om het haar droog te deppen met een (microvezel)handdoek in plaats van het stevig te wrijven, anders beschadig je de opperhuid en creëer je meer pluis. Je wilt toch geen duf of futloos kapsel?!

  • Met nat haar slapen kan prima.

Ga jij met nat haar slapen omdat je dan wakker wordt met een wavy kapsel? Snappen we! Toch is dit niet zo handig om te doen... Doordat je 's nachts ligt te draaien in bed, heb je een grotere kans op beschadiging van je haar wanneer het nat is. Dit komt doordat nat haar kwetsbaarder is dan droog haar. Het is niet alleen slechter voor het haar, maar het kan ook gaan klitten en ervoor zorgen dat het 's ochtends sneller vet wordt.

Wist jij dit al of let je hier al op? Laat het ons weten en deel je tips!

Deel deze blog